Verstappen câștigă FP2 în fața lui Alonso și Perez.

Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în a 2-a sesiune de antrenamente libere (FP2), în fața lui Fernando Alonso și a lui Sergio Perez. Diferența la vârf, a fost una de 2 zecimi.

Comparativ cu prima sesiune de antrenamente, condițiile de pe pistă au fost mai reprezentative, raportându-ne temperaturile pe care  urmează să le înregistrăm în calificări și cursă. 

 În ciuda celui mai bun timp obținut astăzi, Max Verstappen s-a plâns de retrogradările în treptele inferioare de viteză, această problemă manifestându-se acut în ultimul viraj al circuitului. 

Verstappen

 Surpriza plăcută a acestei etape (cel puțin până acum), a fost Alpine. Echipa franceză a ocupat locurile 4 și 6, prin Esteban Ocon (care a fost mai mereu în centrul atenției la Jeddah, în sezoanele anterioare) și Pierre Gasly.

Ferrari a arătat din nou dezamăgitor. Nu cunoaștem cu exactitate, ce mapare a rulat „căluțul cabrat”, însă cu siguranță pozițiile 9 și 10 ocupate de Sainz, respectiv Leclerc, nu sunt încurajatoare. Având în vedere că pilotul monegasc are de „servit” o penalizare de 10 poziții, se prefigurează o nouă cursă de coșmar, atât pentru echipa italiană cât și pentru fanii ei de pe margine.

 Din nou, Aston Martin a fost la înălțime. Alonso a terminat pe poziția secundă. Stroll a avut parte la rândul lui, de o evoluție solidă. Canadianul a terminat pe 7, la jumătate de secundă în spatele lui Verstappen. 

FP2

 AMR23 a fost departe de Red Bull, în ceea ce privește trecerea prin virajele de viteză ridicată. Echipa britanică nu a arătat grozav nici pe liniile drepte (în ciuda unei depășiri efectuate pe final de Alonso, în fața lui Hulkenberg).

Cu toate acestea, timpii sunt foarte competitivi și având în vedere problemele pe care le au Ferrari și Mercedes, Alonso are șanse la podiumul cu numărul 100, în Arabia Saudită. 

 „Săgețiile Argintii” sunt încă o enigmă. La fel ca în cazul Ferrari, este posibil ca gigantul german să fi rulat cu o cantitate mai mare de benzină la bord, plus o mapare mai restrictivă. Cert este, că Russel a încheiat sesiunea pe 5, iar Hamilton pe 11 (a avut probleme de trafic, în turul său rapid de calificare).

FP2

La Alpha Tauri, din nou Tsunoda a prevalat în fața lui De Vries. Japonezul a terminat pe poziția a 13-a, în timp ce coechipierul său olandez a avut din nou o evoluție mediocră. Nick a încheiat pe 17. Pe lângă clasarea modestă, compatriotul lui Max a depășit linia de intrare la standuri, fiind implicat și într-un incident cu Hamilton, în virajul 1 (acroșajul fiind evitat la limită).

 Cei de la Haas, au fost în partea superioară a clasamentului, datorită lui Nico Hulkenberg. Germanul a văzut steagul în pătrățele, pe poziția a 8-a. Magnussen s-a clasat doar al 15-lea. Urmează să vedem, dacă Hulkenberg va repeta această performanță în calificări (plauzibil) și în cursă (șanse destul de mici).

FP2

 McLaren arată în continuare, că nu a reușit să depășească problemele din Bahrain. Piastri a fost din nou un anonim (poziția a 19-a), fără să aibă vreo evoluție notabilă. Lando Norris l-a surclasat clar pe australian (o situație parcă trasă la indigo cu sezoanele precedente), însă nu a putut obține mai mult de locul 12.

Williams a terminat pe locurile 14 (Albon), respectiv 18 (Sargeant). Trebuie menționat că pilotul originar din Thailanda a reușit cel mai bun timp al său, cu pneurile medium. Deci, există potențial la Williams, în ceea ce privește lupta pentru puncte (cel puțin din partea lui Albon).FP2

 Alfa Romeo a arătat deplorabil. Bottas a încheiat sesiunea pe ultimul loc. Zhou s-a clasat cu 4 poziții mai sus. Rămâne de văzut, dacă această evoluție a fost una „înșelătoare” sau dacă vom avea o situație identică în calificări.

 Mâine ne așteaptă sesiunea a 3-a de antrenamente libere și calificările. Max Verstappen (în ciuda problemelor de sănătate, mai precis unele de natură stomacală) este favorit atât la pole cât și la victorie. Sergio Perez a mers mai mereu bine, pe circuitele stradale. Prin urmare, dacă lucurile decurg normal, Red Bull are din nou șanse la o dublă. De la poziția a 3-a în jos, lucrurile nu mai sunt atât de clare.

 Puteți vedea sesiunile de mâine și cursa de duminică, pe posturile de televiziune ale celor de la Orange Sport, Prima Sport  și Digi Sport. De menționat, asta dacă nu știați deja, că în cazul celor de la Orange și Prima, avem aceeași pereche de comentatori. Vă urez vizionare plăcută!

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.